De Wet van Aantrekkingskracht

Posted · Add Comment

Er zijn verschillende redenen waarom wanhoop de kans heel erg vermindert dat je zal krijgen waaraan je juist zoveel behoefte hebt. Dit fenomeen is opgetekend in een theorie die luidt “The Law of Attraction”. Deze theorie zegt dat waar je je gedachten op focust dat hetgeen is wat je hoogstwaarschijnlijk zult krijgen. Wanneer je gestrest en wanhopig bent dan richt je jouw gedachten op het falen en niet op wat nodig is om succes te krijgen. Door je tone of voice en lichaamstaal zend je een behoeftige boodschap uit. En mensen hebben nu eenmaal de natuurlijke neiging om zich daarvan af te keren. Je verkleint dus de kans op succes. We voelen ons wel aangetrokken tot zelfverzekerdheid en succes.

Eerlijk toegegeven ik ben geen hardcore gelovige in deze wet. Hij gaat me namelijk net iets te ver om te suggereren dat de wereld zo maakbaar is dat als je er maar hard genoeg aan denkt voorspoed en rijkdom jouw deel zullen zijn. Waar ik wel in geloof is uitstraling. Uitstraling is het gevolg van je gemoedstoestand.  Je gemoedstoestand is een optelsom van je handelingen, acties en reacties uit het verleden. Natuurlijk zijn behaalde resultaten in het verleden geen garantie voor de toekomst maar wat je uitstraalt is wel behoorlijk richtinggevend.

Stel je voor,  je bent als organisatie naast je hoofdwerkzaamheden ook constant bezig met het onderhouden van de goede relatie met je bestaande klanten. Je onderhoudt je netwerk en legt nieuwe contacten. De manier waarop je dit doet straalt rust en plezier uit. Op een gegeven moment heb je tientallen potentiële klanten ‘uitstaan’. Zullen ze allemaal jou kant uitvallen? Nee hoogst waarschijnlijk niet maar desalniettemin voel je geen enkele ‘verkoopdruk’. Sterker nog je bent helemaal niet aan het verkopen geweest.  Wat je wel hebt gedaan is informatie verzamelen.  Je weet nu namelijk wat de koopbehoefte van je potentiële klanten is, hoe ze in het koopproces staan, wat ze belangrijk vinden en waarom. Potentiële klanten die afvallen vul je met andere weer aan.  Je voelt geen wanhoop en al helemaal geen stress. Nee hoor, door gestructureerd en gedisciplineerd in contact te blijven met je ‘prospects’ vallen ze vroeger of later als rijpe appels in je schoot! Hé krijg nou wat, wordt rijkdom dan toch jouw deel? Ach de praktijk is altijd iets weerbarstiger dan de theorie maar toch er zit een behoorlijke kern van waarheid in die Wet van Aantrekkingskracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *